А это фирменный рецептик моего любимого. Он собственно и готовил)) Лимонник получился что надо! Обожаю изделия из песочного теста :)
This is a special recipe from my significant other. Actually he made these cookies himself:) The lemon cookies were perfect! Sweets made from shortcrust pastry are my favorite:)
Ингредиенты:
Для теста:
250 г сливочного масла
1/2 стакана сахара
1 яйцо
3 стакана муки
1/4 ч. л. соды
Для начинки:
1 лимон
1/2 стакана сахара
Сливочное масло растопить на медленном огне, немного остудить, добавить сахар и яйцо. Все тщательно размешать, добавить соды, гашеной лимонным соком. Всыпать муку и замесить тесто. 3/4 теста распределить на противне. Оставшееся тесто замесить чуть гуще, скатать в шар и поместить в морозилку на 5-10 минут. Для приготовления начинки 1 крупный лимон (или 2 мелких) обдать кипятком или подержать его в кипятке около 15 мин, натереть на терке, добавить сахар, размешать. Выложить начинку на тесто и разровнять. Тесто из морозилки натереть на крупной терке и распределить поверх начинки. Выпекать пирог в духовке при температуре 180С в течение 20-25 мин, до румяной корочки. Горячий пирог разрезать ромбами и выложить на блюдо.
Приятного аппетита!
Ingredients:
for the dough:
250 g of butter
1/2 cup of sugar
1 egg
3 cups of flour
1/4 tsp of baking soda
for the filling:
1 lemon
1/2 cup of sugar
Melt the butter on low heat, cool it a little bit and add the sugar and the egg. Mix well. Mix the baking soda with some lemon juice and add into the mixture. Add the flour and make the dough. Spread out 3/4 of the dough on a baking sheet. Knead the remaining dough a little bit thicker by adding a little more flour, make a ball from it and put in a freezer for about 5-10 minutes. Now let us make the filling. Scald the lemon with some hot water, grate it and mix with the sugar. Place the filling on the dough in the baking sheet. Take the boll of dough from the freezer and grate it. Cover the entire baking sheet with the dough flakes. Bake at 180C (350F) for about 20-25 minutes, until everything is golden brown. Cut into squares or parallelograms and place them on plate.
Bon appétit!
This is a special recipe from my significant other. Actually he made these cookies himself:) The lemon cookies were perfect! Sweets made from shortcrust pastry are my favorite:)
Ингредиенты:
Для теста:
250 г сливочного масла
1/2 стакана сахара
1 яйцо
3 стакана муки
1/4 ч. л. соды
Для начинки:
1 лимон
1/2 стакана сахара
Сливочное масло растопить на медленном огне, немного остудить, добавить сахар и яйцо. Все тщательно размешать, добавить соды, гашеной лимонным соком. Всыпать муку и замесить тесто. 3/4 теста распределить на противне. Оставшееся тесто замесить чуть гуще, скатать в шар и поместить в морозилку на 5-10 минут. Для приготовления начинки 1 крупный лимон (или 2 мелких) обдать кипятком или подержать его в кипятке около 15 мин, натереть на терке, добавить сахар, размешать. Выложить начинку на тесто и разровнять. Тесто из морозилки натереть на крупной терке и распределить поверх начинки. Выпекать пирог в духовке при температуре 180С в течение 20-25 мин, до румяной корочки. Горячий пирог разрезать ромбами и выложить на блюдо.
Приятного аппетита!
Ingredients:
for the dough:
250 g of butter
1/2 cup of sugar
1 egg
3 cups of flour
1/4 tsp of baking soda
for the filling:
1 lemon
1/2 cup of sugar
Melt the butter on low heat, cool it a little bit and add the sugar and the egg. Mix well. Mix the baking soda with some lemon juice and add into the mixture. Add the flour and make the dough. Spread out 3/4 of the dough on a baking sheet. Knead the remaining dough a little bit thicker by adding a little more flour, make a ball from it and put in a freezer for about 5-10 minutes. Now let us make the filling. Scald the lemon with some hot water, grate it and mix with the sugar. Place the filling on the dough in the baking sheet. Take the boll of dough from the freezer and grate it. Cover the entire baking sheet with the dough flakes. Bake at 180C (350F) for about 20-25 minutes, until everything is golden brown. Cut into squares or parallelograms and place them on plate.
Bon appétit!
3 comments:
быстрый и вкусный пирог получился) спасибо за рецепт :)
на здоровье!
о, давно не ел такую вкуснятину, нужно вспомнить, как оно!!!
Post a Comment