Баранинка, начиненная ветчиной, шпинатом и сыром, получается очень сочной и ароматной. Прекрасно подойдет на праздничный стол в качестве основного блюда.
Juicy lamb, stuffed full with some tasty Serrano ham and herb flavored filling. This is a perfect meat dish for your dinner table.
Ингредиенты:
1 баранья нога (без кости)
4 кусочка ветчины
6 стаканов листьев молодого шпината
1/2 стакана натертого сыра
3 зубчика чеснока
1 мелко порубленная луковица
1 стакан панировочных сухарей
1/4 стакана сушеных помидоров в масле
2 ст.ложки оливкового масла
1 ч.ложка сушенного тимьяна
3 ст.ложки мелко порубленного укропа
щепотка соли и перца
В глубокой сковороде потушите шпинат на среднем огне в течение 3 минут. Откиньте на дуршлаг и дайте стечь воде. Порубите и отложите в сторону. В той же сковороде, в течение 4 минут, потушите лук, измельченный чеснок и тимьян. Соедините со шпинатом и немного остудите. Затем перемешайте все с сыром, панировочными сухарями, сушенными помидорами, укропом, солью и перцем. Баранью ногу разверните положите на разделочную доску. Уложите внутри кусочки ветчины. Сверху выложите начинку из шпината. Заверните как ролл и завяжите нитками. Слегка посолите и поперчите сверху и запекайте при температуре 160С в течение примерно 1,5 часа. Выложите готовую баранину на разделочную доску и дайте полежать минут 10. Уложите красиво на тарелке и посыпьте измельченным укропом. Подавайте баранину с запечеными овощами или картофельным пюре.
Приятного аппетита!
Ingredients:
1 boneless leg of lamb
4 slices of Serrano ham
6 cups of baby spinach
1/2 cup of shredded cheese
3 cloves of minced garlic
1 chopped onion
1 cup of breadcrumbs
1/4 cup of drained chopped sundries tomatoes in oil
2 tbsp of extra virgin olive oil
1 tsp of dried thyme leaves
3 tbsp of chopped fresh dill
pinch each salt and pepper
In a large skillet, cook the spinach over medium-high heat for about 3 minutes. Drain it well and squeeze out the liquid. Chop it (chop, chop, chop man! lol) and place it in a bowl; set aside. Return the skillet to a medium heat. Add some oil, onion, garlic and thyme. Cook, stirring for about 4 minutes or until everything has softened. Stir into the spinach mixture and let it cool slightly. Stir in the cheese, breadcrumbs, sundries tomatoes, dill, salt and pepper; set aside. Place the lamb leg fat side down on surface and lay the Serrano ham over top. Spread with the spinach mixture, leaving 1-inch (2.5 cm) border all around. Starting at narrow end, roll up jelly roll style. Tie roast with a kitchen string at 1-inch (2.5 m) intervals. Sprinkle with salt and pepper and place on a roasting pan. Roast in center of 160C (323F) oven for about 1,5 hours. Transfer to a cutting board and let rest for about 10 minutes before slicing. Serve with some baked vegetables or mush potatoes.
Bon appétit!
Juicy lamb, stuffed full with some tasty Serrano ham and herb flavored filling. This is a perfect meat dish for your dinner table.
Ингредиенты:
1 баранья нога (без кости)
4 кусочка ветчины
6 стаканов листьев молодого шпината
1/2 стакана натертого сыра
3 зубчика чеснока
1 мелко порубленная луковица
1 стакан панировочных сухарей
1/4 стакана сушеных помидоров в масле
2 ст.ложки оливкового масла
1 ч.ложка сушенного тимьяна
3 ст.ложки мелко порубленного укропа
щепотка соли и перца
В глубокой сковороде потушите шпинат на среднем огне в течение 3 минут. Откиньте на дуршлаг и дайте стечь воде. Порубите и отложите в сторону. В той же сковороде, в течение 4 минут, потушите лук, измельченный чеснок и тимьян. Соедините со шпинатом и немного остудите. Затем перемешайте все с сыром, панировочными сухарями, сушенными помидорами, укропом, солью и перцем. Баранью ногу разверните положите на разделочную доску. Уложите внутри кусочки ветчины. Сверху выложите начинку из шпината. Заверните как ролл и завяжите нитками. Слегка посолите и поперчите сверху и запекайте при температуре 160С в течение примерно 1,5 часа. Выложите готовую баранину на разделочную доску и дайте полежать минут 10. Уложите красиво на тарелке и посыпьте измельченным укропом. Подавайте баранину с запечеными овощами или картофельным пюре.
Приятного аппетита!
Ingredients:
1 boneless leg of lamb
4 slices of Serrano ham
6 cups of baby spinach
1/2 cup of shredded cheese
3 cloves of minced garlic
1 chopped onion
1 cup of breadcrumbs
1/4 cup of drained chopped sundries tomatoes in oil
2 tbsp of extra virgin olive oil
1 tsp of dried thyme leaves
3 tbsp of chopped fresh dill
pinch each salt and pepper
In a large skillet, cook the spinach over medium-high heat for about 3 minutes. Drain it well and squeeze out the liquid. Chop it (chop, chop, chop man! lol) and place it in a bowl; set aside. Return the skillet to a medium heat. Add some oil, onion, garlic and thyme. Cook, stirring for about 4 minutes or until everything has softened. Stir into the spinach mixture and let it cool slightly. Stir in the cheese, breadcrumbs, sundries tomatoes, dill, salt and pepper; set aside. Place the lamb leg fat side down on surface and lay the Serrano ham over top. Spread with the spinach mixture, leaving 1-inch (2.5 cm) border all around. Starting at narrow end, roll up jelly roll style. Tie roast with a kitchen string at 1-inch (2.5 m) intervals. Sprinkle with salt and pepper and place on a roasting pan. Roast in center of 160C (323F) oven for about 1,5 hours. Transfer to a cutting board and let rest for about 10 minutes before slicing. Serve with some baked vegetables or mush potatoes.
Bon appétit!
No comments:
Post a Comment