Thursday, March 29, 2012

Serrano ham and spinach stuffed lamb recipe (рецепт баранины, запеченной с ветчиной, сыром и шпинатом)

Баранинка, начиненная ветчиной, шпинатом и сыром, получается очень сочной и ароматной. Прекрасно подойдет на праздничный стол в качестве основного блюда.

Juicy lamb, stuffed full with some tasty Serrano ham and herb flavored filling. This is a perfect meat dish for your dinner table.


Ингредиенты:
1 баранья нога (без кости)
4 кусочка ветчины
6 стаканов листьев молодого шпината
1/2 стакана натертого сыра
3 зубчика чеснока
1 мелко порубленная луковица
1 стакан панировочных сухарей
1/4 стакана сушеных помидоров в масле
2 ст.ложки оливкового масла
1 ч.ложка сушенного тимьяна
3 ст.ложки мелко порубленного укропа
щепотка соли и перца
В глубокой сковороде потушите шпинат на среднем огне в течение 3 минут. Откиньте на дуршлаг и дайте стечь воде. Порубите и отложите в сторону. В той же сковороде,  в течение 4 минут, потушите лук, измельченный чеснок и тимьян. Соедините со шпинатом и немного остудите. Затем перемешайте все с сыром, панировочными сухарями, сушенными помидорами, укропом, солью и перцем. Баранью ногу разверните положите на разделочную доску. Уложите внутри кусочки ветчины. Сверху выложите начинку из шпината. Заверните как ролл и завяжите нитками. Слегка посолите и поперчите сверху и запекайте при температуре 160С в течение примерно 1,5 часа. Выложите готовую баранину на разделочную доску и дайте полежать минут 10. Уложите красиво на тарелке и посыпьте измельченным укропом. Подавайте баранину с запечеными овощами или картофельным пюре.
Приятного аппетита!

Ingredients:
1 boneless leg of lamb
4 slices of Serrano ham
6 cups of baby spinach
1/2 cup of shredded cheese
3 cloves of minced garlic
1 chopped onion
1 cup of breadcrumbs
1/4 cup of drained chopped sundries tomatoes in oil
2 tbsp of extra virgin olive oil
1 tsp of dried thyme leaves
3 tbsp of chopped fresh dill
pinch each salt and pepper
In a large skillet, cook the spinach over medium-high heat for about 3 minutes. Drain it well and squeeze out the liquid. Chop it (chop, chop, chop man! lol) and place it in a bowl; set aside. Return the skillet to a medium heat. Add some oil, onion, garlic and thyme. Cook, stirring for about 4 minutes or until everything has softened. Stir into the spinach mixture and let it cool slightly. Stir in the cheese, breadcrumbs, sundries tomatoes, dill, salt and pepper; set aside. Place the lamb leg fat side down on surface and lay the Serrano ham over top. Spread with the spinach mixture, leaving 1-inch (2.5 cm) border all around. Starting at narrow end, roll up jelly roll style. Tie roast with a kitchen string at 1-inch (2.5 m) intervals. Sprinkle with salt and pepper and place on a roasting pan. Roast in center of 160C (323F) oven for about 1,5 hours. Transfer to a cutting board and let rest for about 10 minutes before slicing. Serve with some baked vegetables or mush potatoes.


Bon appétit!

No comments: