Thursday, January 31, 2013

Salmon tartar recipe (рецепт тартара из лосося)

A tartar is a dish made of chopped and lightly seasoned raw meat or fish usually served alongside slices of crisp toast or greens. The recipe that I am going to share with you is very easy to make. When sushi grade salmon is lightly dressed in a simple sauce, the result is a sophisticated appetizer or a light meal ready to be enjoyed.

Тартар - это блюдо, которое готовится из мелко порубленной сырой рыбы или мясаи и обычно подавается с тостами или зеленым салатом. Рецепт, с которым я сегодня хочу поделиться с вами, очень простой! Надо всего лишь порубить свежий лосось и слегка заправить его соусом, в результате получается изумительная закуска или легкое блюдо, которым можно тут же насладиться)


Ingredients (for 2 servings):
300g of fresh sushi grade salmon fillet
20ml of olive oil
Juice of 1 lemon
2 shallots, finely chopped
parsley to taste, finely chopped
cilantro to taste, finely chopped
Tabasco hot sauce to taste
some salt and pepper

Finely dice the salmon. Combine olive oil, shallots, lemon juice, and Tabasco. Drizzle dressing over salmon until moist, but still tacky. Fold in finely chopped herbs to taste. Season to taste. Put the mass into a form and place it up site down on a plate with some fresh green salad. Serve with some lemon slices.

Bon appétit!

Ингредиенты (на 2 порции):
300 гр свежего филе лосося
20 мл оливкогово масла
сок от 1 лимона
2 лука-шалота
петрушка по вкусу
кинза по вкусу
соус Табаско по вкусу
щепотка соли и перца

Мелко порубите лосося. Соедините оливковое масло, лимонный сок и Табаско. Сбрызните этой смесью лосось. Добавьте мелко порубленную зелень и специи по вкусу. Выложите массу в формочку и переверните формочку вверх дном на тарелку со свежими листями зеленого салата. Украсьте дольками лимона и подавайте.

Приятного аппетита!

2 comments:

Aliya A. said...

Wanna try to cook it. Looks delicious and healthy.
Nice recipe Dear!

Mila said...

только сейчас почему-то твой коммент увидела! да, попробуй обязательно, очень легко делается!