Thursday, November 29, 2012

Strawberry tiramisu recipe (рецепт клубничного тирамиссу)

In our family, it has become a tradition that I make a birthday cake for my husband on his birthday. This year I decided to make a strawberry tiramisu and I have to admit, I was very surprised when I saw my creation :) My husband was amazed! The strawberry tiramisu turned out incredible!

По уже сложившейся традиции решила сделать любимому в день его рождения красивый и вкусный тортик. Сама была в шоке от получившего произведения искусства))) Любимый был в восторге! Клубничный тирамису получился что надо!


Ingredients:
4 eggs
100g of sugar
500g of Mascarpone cheese
300g or Savoyardy biscuits
350ml of coffee (4 tea spoons)
Some cacao powder
2-3 table spoons of wine
200 g of fresh strawberries

Separate the whites from the yolks. Beat the yolks together with the sugar (beat with a mixer at a high speed for 10 minutes, until the mixture becomes totally white). Add the mascarpone cheese to the beat yolks and mix a little with a spoon. Beat the whites into a solid foam (15 minutes with a mixer on high). Mix the yolk mix and the whites mix together carefully to get your cream. Dip the Savoyardy biscuits in cold coffee (mix the wine into the coffee) very fast so they don’t get too wet. Place the soaked coffee biscuits into the cooking form in one layer (I used a round nonstick spring form). Place half of the cream onto the biscuits in the form and smooth out. Place another layer of soaked biscuits on top of the cream. Pour the remaining cream over the second layer of biscuits and smooth out. Refrigerate for 5-6 hours (can be left in refrigerator overnight). Carefully get the tiramisu out of form. Stick the biscuits round the cake and tie it with a colorful ribbon. Right before serving sprinkle some cocoa through a sieve. Then place the strawberry pieces on top of the cake. Put a twig of mint in the middle. That is it, the cake is ready to make your friends or family happy:))))

Enjoy!

Ингредиенты:
4 яйца
100 г сахара
500 г сыра маскарпоне
300 г печенья Савоярди (или Дамские пальчики)
350 мл кофе (4 ч.л.)
порошок какао
2-3 ст.л. вина (в кофе)
200 г свежей клубники

Отделить белки от желтков. Желтки растереть с сахаром (взбивать миксером на большой скорости минут 10, пока масса не станет белой). Добавить в желтково-сахарную массу маскарпоне, аккуратно перемешать лопаткой или ложкой. Белки взбить в крепкую пену (15 минут миксером). Добавить белки в желтково-сырную массу, аккуратно перемешать. Палочки окунуть в холодный кофе (в кофе добавить вино). Палочки надо окунать очень быстрым движением, чтобы они не размокли. В форму (я использовала круглую разъемную форму) плотно выложить палочки, смоченные в кофе (одним слоем). На палочки выложить половину крема, разровнять. На крем снова выложить палочки, смоченные в кофе. На палочки выложить оставшийся крем, разровнять. Поставить в холодильник на 5-6 часов (можно сделать вечером и оставить наставиваться в холодильнике до утра). Острожно вынимаем тирамису из разъемной формы, затем обкладываем его палочками по кругу и завясываем красочной ленточкой. Перед подачей посыпать через сито какао и сверху красиво выхожить порезанную на 2 половинки клубнику. В самый центр для красоты вставить веточку свежей мяты. Все, клубничный тирамису готов радовать Ваших родных и близких))))

Приятного аппетита!


No comments: