Friday, July 20, 2012

Fish baked with tomatoes and cheese recipe (рецепт рыбки, запеченной под овощами и сыром)

Это мой любимый рецептик рыбки, очень часто по нему готвлю. Решила вот поделиться с вами. Эта рыбка - отличный вариант для легкого ужина. Также отлично подойдет на праздничный стол! Гости будут в восторге и обязательно спросят рецепт)) Ну и вы конечно же отправите их на мой блог)))

This is my favorite fish recipe. I cook this dish very often so I decided to share this recipe with you. This fish is a perfect choice for a light or a gourmet dinner. Your guests will love it and even ask you for the recipe :) and you, of course, will send them to my blog :)

Ингредиенты:
филе рыбы (замороженное, без костей) — 1,5-2 кг
лук репчатый  — 3 шт
помидор — 4 шт
майонез (или сметана) — 150 г
сыр твердый — 200 г
яйцо куриное (для панировки) — 3 шт
мука (для панировки) — 3 ст. л.
паприка
соль, перец
Размораживаем и отжимаем филе рыбы. Да, отжимаем, т. к. в такой рыбе очень много воды. Нарезаем на куски размером 7 на 7 см. Солим, перчим, посыпаем паприкой или любимой приправой. Взбиваем яйца с мукой. Обмакиваем каждый кусочек рыбы в смесь и быстро обжариваем на сковороде. Перекладываем рыбку на противень. Режем  лук кольцами и укладываем  поверх рыбки. Помидоры нарезаем кружочками и выкладываем поверх лука. Обязательно в такой последовательности, тогда лук будет хрустящим, а не тушеным. На каждую башенку капнуть немного майонеза или сметаны, засыпать тертым сыром. Поставить в разогретую до 180°С духовку на 15-20 минут. Готово! :)

Приятного аппетита!

Ingredients:
1.5-2 kg of fish fillet (frozen and boneless)
3 onions
4 tomatoes
150g of mayonnaise or sour creme
200g of  cheese
3 eggs (for breading)
3 tbsp of flour (for breading)
some paprika
some salt and pepper
Defrost and squeeze out the fish fillet. It is necessarily to squeeze the fish out because this kind of fish contains a lot of water. Cut the fish into 7x7 cm pieces. Salt, pepper and sprinkle with some paprika or your favorite seasonings. Mix the eggs and the flour. Dip the fish pieces in the mix and fry them quickly on a pan. Place the pieces on a baking sheet. Cut the onions into rings and place them on the fish. Then cut the tomatoes into rings and place them on the fish as well. It is very important to place the onions and the tomatoes in this order, because in this case the onion will be crispy instead of soft. Put some mayonnaise or sour creme on top of your fish pieces. Grate some cheese over each piece. Bake the fish at 180C (350F) for about 15-20 minutes. It is ready!

Bon appétit!

No comments: