Sunday, August 4, 2013

Zucchini pancakes recipe (рецепт кабачковых оладьев)

An easy recipe to make. A delicious vegetable pancake for breakfast, brunch, lunch or just a snack.

Очень вкусное и замечательное блюдо для завтрака, обеда или перекуса, которое, к тому же, готовится легко и быстро.


Ingredients (makes 12-15 pancakes):

800g zucchini
2 eggs
10 tbsp all-purpose flour
fresh greens to taste
1/2 teaspoon salt
some pepper
some olive oil for frying
Grinde the zucchini nicely using a grinder or a food processor. If your zucchini are big, peel them and remove the seeds. If they are too juicy, remove the juice. Add eggs and mix well. Add flour, salt and pepper. Mix well. The mass does not have to be thick nor liquid. Heat up a pan and pour some oil in. Using a table spoon, place some zucchini dough in the pan in the shape of pancakes. Fry them us usual pancakes, for 1-2 minutes on one side, until there are golden-brown and then flip them, cover the pan with a lid and fry for 3-4 minutes more, until the other side is golden-brown too. Serve the zucchini pancakes with some sour cream. 


Bon Appétit!

Ингредиенты ( на 12-15 штук):
800 г кабачков (или цуккини)
2 яйца
10 ст.л. муки (с горкой)
зелень по вкусу
соль
перец
растительное или оливковое масло для жарки
Кабачки натереть на мелкой терке. Если кабачки крупные, их надо почистить и удалить семена. Если они очень сочные, сок надо слить.Добавить яйца, перемешать.Добавить муку, посолить, поперчить, хорошо перемешать. Масса должна быть не густой и не жидкой. На разогретую сковороду наливаем немного растительного масла, выкладываем ложкой кабачковое тесто небольшими горками и жарим как обычные оладьи. Слегка прижимаем оладьи лопаткой или ложкой для придания нужной формы. Обжариваем оладьи на среднем огне примерно 1-2 минуты до румяной корочки. Переворачиваем, уменьшаем огонь, накрываем крышкой и готовим еще 3-4 минуты, пока нижняя сторона не зарумянится. Подавать со сметаной.

Приятного аппетита!

No comments: