Sunday, January 8, 2012

Banana and nut pie recipe (рецепт бананово-орехового пирога)

Очень нежный, вкусный и простой в приготовлении пирог. А для любителей бананов этот пирог станет любимой выпечкой))

This is one of my favourites! A very tender, delicious and easy to prepare pie! I can guarantee this will be a hit with banana lovers! :)

Ингредиенты:
4 яйца
1 стакан сахара
1 стакан муки
200 г сливочного масла или маргарина
1 чайная ложка соды, погашенной уксусом
4 банана
150 гр грецких орехов
Яйца и сахар взбить миксером минут 10. Добавить муку, соду, погашенную уксусом и размегченное сливочнок масло (или маргарин). Взбить миксером минуты 2. Из бананов сделать пюре с помощью блендера. Орехи измельчить. Добавить все в тесто и хорошенько перемешать. Вылить тесто в смазанную маслом форму и запекать при температуре 180C примерно 40 минут. Дверцу духовки во время выпекания не открывать, иначе пирог осядет.
Подавать можно с сухофруктами и мятой. Наслаждайтесь пирогом с любимым чаем))
Приятного чаепития!

Ingredients:
4 eggs
1 cup of sugar
1 cup of flour
200 g of butter or margarine
1 ts of baking soda
4 bananas
150 g of walnuts
Beat the eggs and the sugar with a mixer for about 10 minutes. Add the flour, baking soda and soft butter or margarine. Nix everything with a mixer for about 2 more minutes. Make a pure from the bananas using a blender. Chop the nuts into pieces. Add everything to the dough and mix everything together. Pour the dough into a greased pan and bake at 180с (350F) for about 40 minutes. Don't open the oven during cooking, otherwise the pie will settle and become flat..and who likes to serve flat pie?!
You can serve the pie with some dry fruits and mint leaves. Enjoy the pie with your favorite tea!


Bon appétit!


No comments: